T-bone

170,00 lei / Kg
170,00 lei /kg

Piesa provine din baza coloanei (short loin). Este o piesa care contine un os in forma de T si are pe ambele parti tipuri diferite de muschi. Pe o parte avem vrabioara (striploin) iar pe cealalta muschiuletul (tenderloin).

Categorie:

Descriere

In functie de dimensiunea muschiuletului (tenderloin), t-bone-urile pot fi clasificate in doua categorii, astfel:

Porterhouse este varianta in care muchiuletul (tenderloin) are dimensiunea de peste 30 mm. T-bone este varianta in care muschiuletul (tenderloin) este transat din partea mai subtire si mai frageda(filet mignon) avand dimensiuni cuprinse intre 13 si 30 mm.

 Metode de gatire:

La gratar

 In tigaie

 La gratar- Se unge gratarul bine incins cu putin ulei si se prajeste carnea 3-5 minute pe fiecare parte, se lasa la odihnit minim 5 minute, se scoate osul taind cu cutitul dupa conturul acestuia si carnea se taie feli de minim 1 cm, se sareaza si pipereaza!

Steak la tigaie- Varianta 1- Sigilare+cuptor dupa ce se sareaza pe ambele parti se lasa minim 3 minute sau 45 minute ideal(sarea scoate apa din fibrele musculare prin osmoza dar in 45 de minute aceasta patrunde inapoi), se tamponeaza cu un servet de bucatarie si se pipereaza, se pune in ulei (uleiul de avocado sau de seminte de struguri au un punct de fumegare mai mare si sunt recomandabile la temperaturi inalte de gatire) in tigaia bine incinsa.

 Prajiti in tigaie 2 minute pe fiecare parte. Dupa prajirea in tigaie asezati un patratel de unt pe carne si introduceti la cuptorul preincalzit la 177 grade celsius timp de 2-5 minute in functie de cat de bine doriti sa fie gatita friptura. Pentru a preveni ca sucurile din carne sa iasa afara si friptura sa devina uscata, dupa scoaterea din cuptor, lasati friptura sa se odihneasca 7-10 minute inainte de a o taia, in acest fel sucurile se vor redistribui in toata carnea aceasta devenind frageda si suculenta.

Varianta 2-Sigilare inversa

 In Cuptorul preincalzit la 95 grade celsius introduceti carnea asezonata pentru 25-30 de minute. Dupa ce ati scos carnea din cuptor ungeti-o cu ulei si prajiti-o in tigaia bine incinsa cate 1-2 minute pe fiecare parte! Lasati friptura sa se odihneasca 7-10 minute! Taiati felii cam de un centimetru grosime perpendicular pe fibra.

Afla tehnicile de preparare

Incearca si alte produse...

ribeye2ribeye3
187,00 lei / Kg
Adaugă în coș
tender loin 1tender loin 3
188,00 lei / Kg
188,00 lei /kg
Adaugă în coș
vrabioara1vrabioara
158,00 lei / Kg
158,00 lei /kg
Adaugă în coș

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Produsul a fost adăugat în coș Vezi Coșul Detalii de plată
Produsul a fost adăugat la Preferate Vezi Produsele Preferate
Produsul a fost scos de la Preferate