Este o piesa extrem de apreciata in Brazilia, care datorita fragezimii si gustului extrem de pronuntat de vita a devenit extrem de solicitata in toate restaurantele specializate pe vita din lume. Reprezinta capacul chiulotei, de care este conectata printr-un strat fin de tesut conjunctiv dar ca grupa musculara este de fapt varful fricandoului.
Puteti depista o picanha taiata corect prin observarea pe partea opusa capacului de grasime a trei vene. Prima este considerata cea din varf, a doua este inspre mijloc iar tot ce depaseste cu un cm cea de-a 3-a vena nu se mai numeste picanha, se numeste fricandou.
Capacul de grasime, nu se scoate sub nici o forma inainte de gatire, poate fi inlaturat in farfurie inainte de consumare. Se taie in felii de 2-3 cm grosime, paralele cu fibra musculara urmand ca dupa gatire, sa se felieze perpendicular pe fibra musculara in felii de 1 cm grosime.
Ambalat in vid.
greutate pe bucata 1,2-2 kg
Recenzii
Nu există recenzii până acum.