O taietura foarte populara in California se mai numeste Santa Maria steak este o piesa de forma triunghiulara care provine din chiulota cu o fragezime excelenta, si un gust mineral pronuntat este pretabila la gatirea la tigaie sau gratar. Metode de preperare: Se scoate Varful chiulotei de la frigider si se asezoneaza cu o marinada uscata realizata dupa gust din sare, piper, chilly, usturoi praf, pudra de ceapa, oregano rozmarin. Dupa o ora in care carnea a stat la temperatura camerei acoperita cu marinada uscata se trece la sigilarea acesteia pe fiecare fata, pe grill la foc direct. Dupa sigilare se muta piesa in zona de fgatire indirecta a grillului si se acopera, urmarind atingerea temperaturii interioare de 55 grade celsius pentru o gatire medium rare. Lasati 10 minute la odihnit carnea dupa care feliati perpendicular pe fibra musculara.
Ambalat in vid.
Greutate pe bucata: 0,8-1,3 kg
Recenzii
Nu există recenzii până acum.