fricandou

 Probabil mulți dintre voi ați auzit de 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐝 în ceea ce privește alimentația sănătoasă: gătirea lentă sau slow cooking-ul.
Pare a fi o modă nouă în bucătărie, însă această practică este veche de sute de ani și este 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐬𝐚̆ 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐚̆ de a găti.

Prin prepararea la temperatură mică și pentru mult timp, 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐮𝐭𝐫𝐢𝐭𝐢𝐯𝐞 ale fiecărui ingredient sunt 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 la maximum, astfel că se păstrează în mare parte valorile nutriționale, iar vitaminele și mineralele nu se pierd în cantitate atât de mare.

 Dacă până acum ți-am prezentat câteva preparate la sous-vide prin metoda rapidă de gătire, astăzi venim cu o propunere absolut delicioasă, ce se pretează metodei de 𝐬𝐥𝐨𝐰 𝐜𝐨𝐨𝐤𝐢𝐧𝐠: 𝐅𝐑𝐈𝐂𝐀𝐍𝐃𝐎𝐔𝐋.

Fripturile din fricandou, înăbușite sau la cuptor, pot reprezenta o alegere ideală atunci când țintiți o 𝐜𝐚𝐫𝐧𝐞 𝐬𝐥𝐚𝐛𝐚̆ și 𝐬𝐚𝐯𝐮𝐫𝐨𝐚𝐬𝐚̆ pentru prânz sau cină. Dacă rămâne pe a doua zi, feliat subțire într-un sandwich, poate reprezenta o alternativă mult mai sănătoasă decât clasicele mezeluri.

 𝐑𝐞𝐭̦𝐞𝐭𝐚̆: Se iau aprox. 2 kg de fricandou, se adaugă 2 cepe, doi morcovi, foi de dafin, cuișoare, anason, piper, ardei iuți și o bere neagră. Se pun sub capac, la un foc domol, pentru 8 ore.

Cu garnitura preferată la alegere, promitem un prânz sau o cină absolut delicioasă!

***Din 𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐝𝐨𝐮 se pot găti fripturi înăbușite, ciorbe sau tocănițe.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.